Зустріч із спостерігачем ОБСЄ

Нещодавно Красносільську територіальну громаду відвідав спостерігач організації з безпеки та співробітництва в Європі, представник  спеціальної моніторингової місії в Україні Гюнтер Гугенбергер.

   У зустрічі з спостерігачем ОБСЄ Г. Гугенбергером взяли участь сільський голова І.Пустовіт, керівник Красносільського виробничого підрозділу ПП «Валентина» В.Оркуш, заступник голови парафіяльної ради релігійної організації «Релігійна громада Святого Апостола Євангеліста Іоанна Богослова села Красносілка Бершадського району Української Православної Церкви (Православної Церкви України)» С.Ярко.

  Пан Гюнтер повідомив, що 21 березня 2014 року Постійна рада ОБСЄ ухвалила рішення направити в Україну Спеціальну моніторингову місію, яка була направлена на прохання українського уряду і за рішенням 57 держав-учасниць ОБСЄ. Цілі роботи місії – це збір інформації, звіт про ситуацію з безпекою та встановлення фактів. Зокрема, про конкретні події на місцях. Спостерігачі спілкуються з різними групами громадськості – з представниками влади на всіх рівнях, громадського суспільства, етнічних і релігійних груп, місцевих громад і органів місцевого самоврядування. Основне  наше завдання  – допомогти Україні знизити рівень напруженості і сприяти діалогу між усіма сторонами. Головні принципи роботи місії – об’єктивність, неупередженість та прозорість.

На даний час місія складається з близько 700 цивільних неозброєних спостерігачів з більш ніж 40 держав-учасниць ОБСЄ. Також в місії  працюють співробітники з України, які займають посади перекладачів, радників та адміністративного персоналу.

    Мандат місії поширюється на всю територію України, Головний офіс місії знаходиться у Києві. Команди спостерігачів  працюють в 10 найбільших містах України: Дніпропетровську, Донецьку, Івано-Франківську, Києві, Луганську, Львові, Одесі, Харкові, Херсоні, Чернівцях.

  Представник  ОБСЄ обговорив з присутніми на зустрічі питання пов’язані із ходом реформ у сфері охорони здоров’я, будівництвом амбулаторії загальної практики сімейної медицини та релігійною ситуацією у громаді.

« повернутися до списку новин

Логін: *

Пароль: *