Перспективний план розвитку громади

         14 грудня 2018 року в приміщенні Красносільської сільської ради відбулося спільне розширене засідання  виконавчого комітету та сесії сільської ради.

       На спільному засіданні обговорювалися важливі питання соціально-економічного та культурного розвитку територіальної громади, приймалися рішення щодо внесення змін до сільського бюджету на 2018 рік, затвердження сільського бюджету на 2019 рік та проведено обговорення плану перспективного розвитку на 2019-2021 роки. У засіданні взяли участь депутати сільської ради, члени виконавчого комітету, керівники господарюючих суб’єктів установ та організацій, які працюють на території села. В обговоренні взяли участь народний депутат України Микола Кучер, голова Бершадської районної державної адміністрації Іван Стефанцов, голова Бершадської районної ради Михайло Бурлака та начальник відділу освіти, фізичної культури і спорту райдержадміністрації Оксана Тартачна.

 Сільський голова Іван Пустовіт поінформував присутніх про виконання плану соціально-економічного розвитку у 2017-2018 роках, підсумував попередньо проведену роботу із впровадження інвестиційних проектів, акцентував увагу на тому, що протягом даного періоду проводилася цілеспрямована робота, направлена на вирішення проблемних питань громади. Красносілка має позитивний досвід написання проектів та участі у міжнародних, обласному і районному конкурсах розвитку територіальних громад.

 

Рік реалізації

Назва проекту

Грантова програма

Бюджет проекту

2008р.

«Організація системи надання комунальних послуг та підтримки домашніх господарств», V обласний конкурс проектів розвитку територіальних громад

30 000грн

47 000грн

2009р.

«Автомобіль в сільському медичному закладі – вимога часу», VІ обласний конкурс проектів розвитку територіальних громад.

25 000грн

48 500грн

2011р.

«Капітальний ремонт мережі вуличного освітлення із застосуванням енергозберігаючих технологій», ПРООН/ЄС «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-2»

81 250грн

233 6 36грн

2013р.

 «Якісна вода – повноцінне життя», Х обласний конкурс проектів розвитку територіальних громад.

20 000грн

192 000грн

2014р.

«Якісна вода – повноцінне життя», Швейцарсько – Український проект підтримки децентралізації в Україні  (DESPRO)

250 000грн

1 600 000 грн

2015р.

«Центру культурно-освітньої, інформаційної роботи та дозвілля молоді – належні умови», ХІІ обласний конкурс проектів розвитку територіальних громад.

60 000грн

268 000грн

2016р.

«Сучасний центр культурно-освітньої роботи та дозвілля молоді – невід'ємна складова розвитку інвестиційної привабливості с.Красносілка»

70 000грн

233 578грн

2017р.

«Збережемо парк для майбутніх поколінь»

 

200 000грн

622 662 грн

2017р.

«Здорові діти – здорова нація»

14 000грн

28 500 грн

У 2018 році Красносільська громада реалізувала три проекти –переможці: «Красносільський сільський парк – об’єкт садово-паркового мистецтва ХІХ століття», «Чисте село - чиста країна», «Тепло в приміщенні – тепло в дитячих душах».

У Красносільській громаді визначилися із запланованими до реалізації проектами та ініціативами на найближчі роки. Перспективним планом розвитку громади на 2019-2021роки передбачається провести капітальний ремонт автомобільної дороги за індексом О-02-04-04 станція Губник-Соболівка-Красносілка вул. Незалежності; будівництво амбулаторії загальної практики сімейної медицини з будинком для лікаря; утеплення фасадів спортзали Красносільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст.; капітальний ремонт (проїзна частина) комунальної дороги по вул.Миру та реконструкція із запровадженням енергоощадних заходів та відновлювальних джерел енергії у дитячому садку «Ромашка» вул. Заводська. 

Голова районної державної адміністрації Іван Стефанцов, звертаючись до представників Красносільської територіальної громади зазначив, що 12 листопада 2018 року в Києві було проведено засідання Ради регіонального розвитку України, на якому Президент України Петро Порошенко доручив розробити плани перспективного розвитку територій на 2019-2021 роки в рамках реформи децентралізації, обговорити їх із суспільством та прийняти на рівні громад. У зв’язку з цим сформовано План перспективного розвитку Бершадського району на 2019-2021 роки. Чим більше людей залучається до обговорення, а згодом до реалізації плану, тим вищим є рівень відповідальності та згуртованості громади. Розпорядження голови Бершадської райдержадміністрації створена районна рада регіонального розвитку, яка є консультативно-дорадчим органом, створеним з метою сприяння налагодженню ефективної взаємодії державних органів з органами місцевого самоврядування у питаннях напрацювання оптимальної моделі розвитку місцевого самоврядування, територіальної організації влади, здійснення реформ у сфері децентралізації, вирішення проблемних питань життєзабезпечення району.

Голова районної ради Михайло Бурлака у своєму виступі зупинився на важливості розвитку соціальної інфраструктури Красносілки, відзначив, що через реалізацію проектів розвитку дійсно чимало добрих справ зроблено в селі. Але найголовніше, ніколи не потрібно зупинятися на досягнутому. Потрібно щоб кожен житель територіальної громади отримав свою частку уваги як від районної, так і від сільської влади.

Народний депутат України Микола Кучер зосередив увагу присутніх на важливості участі у обговоренні і подальшій реалізації перспективного плану розвитку на 2019-2021 роки кожного небайдужого жителя Красносілки, керівників господарюючих суб’єктів та представників різних рівнів влади, висловив готовність надати практичну і фінансову підтримку у реалізації значимих для громади проектів. Головне, щоб вирішення найпріоритентіших завдань принесло найбільшу користь як для суспільства, так і для кожної людини зокрема.

Після обговорення було прийнято рішення про схвалення плану перспективного розвитку Красносільської територіальної громади.

« повернутися до списку новин

Логін: *

Пароль: *